Nog lang zal zijn stem in mijn hoofd galmen.
Richtingaanwijzer, goed kijken, rrrechter spiegel rrrechter schouder, let op die fietsers die hebben voorrang, zorg voor een ruimte kussen om je heen, maak je breed als motorrijder, waar je 50 mag rijden wij 55…

Het begint op het parkeerterrein. Stapvoets rijden, langzame slalom (ik wou dat die pylonen er niet stonden), wegrijden parkeervak, noodstop…

En dan de weg op! Route 66, eindeloos toeren, blond, blauwe ogen en benen van 1.60m achterop.
Niet dus! Wel fietsers, bromfietsers, natte pijlen, wildroosters, bestuurders die enge dingen doen met hun vierwielig blik. Helluuup!
Eerst 50km wegen dan 80 en tot slot de snelweg op. Shit, dat gaat best wel hard en het was mij eigenlijk nooit zo opgevallen hoe groot die wielen van een 16 tonner wel zijn.
Maar Fred loodst mij er wel doorheen en steeds meer krijgt het motorvirus mij te pakken.

Fred, volgens mij heeft hij geen skelet maar een buizen frame en stroomt er 15w50 door zij aderen en ik denk dat hij loodvrij 95 drinkt al heb ik hem dat nooit zien doen.
Fred kijkt ook niet op een uurtje extra (gratis) les als hij vind dat jij dat nodig hebt. Zijn passie om jou tot een goede, defensieve en anticiperende motorrijder te drillen is niet te stuiten. Wen dus maar vast aan het idee dat je gelijk de eerste keer voor je examens zal slagen. Wel goed luiuisteren!

Fred, dank je wel voor je tijd en toewijding.

Je stem zal nog lang in mijn hoofd galmen als ik op de motor stap totdat langzaam mijn eigen ervaring als motorrijder het van je zal overnemen.

Anton