Half mei even snuffelen op Google. Motorrijden, kosten, examens alles aanklikken wat met motoren te maken heeft. Ik word doorgelinkt naar Motorrijschool Ferdinand te Huizen. Er worden vragen beantwoord en voor ik het weet hangt Fred aan de telefoon. Benieuwd als ik ben vraag ik naar zijn slagingspercentage. Dood leuk zegt hij 100%.
Dat klinkt goed. Ter info zegt hij dat zijn zoon net geslaagd is voor theorie en dat was zijn eerste kandidaat. Met zo’n antwoord kun je niet meer weigeren.
Na inschrijven wordt het lesmateriaal voor de theorie via boekjes en/of internet versterkt.
De lessen zijn goed doordacht opgebouwd. Voor aanvang van de (mooie) rit wordt ieder hoofdstuk doorgenomen zodat je tijdens de praktijk niet voor een verrassing komt te staan.
Tijdens het motorrijden zegt Fred wel waar je op moet letten, hoe te handelen of welke gevaarlijke situatie je tegen kunt komen.
Het klikt goed tussen ons, hij heeft humor, is serieus en bouwt voldoende stops in om te drinken en altijd zijn praatjes over motoren en toerritten.
Hij is zo enthousiast dat hij meer investeert in zijn leerlingen dan menig ander rij-instructeur zou doen.
Als je over de vloer komt bij de MotorRijschool wordt je gastvrij ontvangen door zijn vrouw. Mee-eten, koffie drinken zijn heel normaal. Hun gastvrijheid geeft een goed gevoel.
Voor al mijn verrichtingen ben ik inmiddels geslaagd. Met dank aan de goede raad, adviezen en je eindeloos geduld. Fred je bent echter een ding vergeten.
De actie radius van de motor lijkt niet op die van mijn wagen. Met als gevolg dat ik mijn bijzondere verrichting record “lopen met de motor” niet met twintig meter maar met 6 kilometer heb verbroken.

Fred, nogmaals bedankt voor de gastvrijheid, je enthousiasme en steun bij het verkrijgen van mijn A rijbewijs.

Joop