Op 18-08-2006 werd mijn oudste zoon (Joe) 18 jaar, hij heeft altijd gezegd dat hij geen brommer wilde gaan rijden, maar direct motorrijles wilde gaan nemen. Dit was ook van mij een al langer sluimerende wens, waar ik tot nu toe nooit gehoor aan had gegeven.
Nu woon ik al een kleine 42 jaar in het Gooi, en denk dus de meest voor de hand liggende rijscholen wel van naam te kennen, had die uiteraard ook wel eens zien rijden.

Tijdens een speurtocht op het internet kwamen we de Motorrijschool Ferdinand tegen….
nooit van gehoord maar wel lekker dichtbij huis, en na een eerste contact te hebben gelegd via E-mail, samen bij Fred langsgegaan en alle benodigde informatie meegekregen.

Dit samen thuis nog eens goed bekeken (en vergeleken) maar toch was de open en enthousiaste manier van praten van Fred over zijn grootste hobby de doorslaggevende factor, om ons bij zijn rijschool in te schrijven.
Dat ging ineens allemaal erg snel en voor we het wisten stonden zowel AVB als AVD examen data al voor ons gereserveerd !!!
Ook kregen we een aantal boeken, CD’s en een kaartje waarmee we via internet onze theorie konden oefenen, de bedoeling was dat we dit in zelfstudie zouden doen, doch ook hiervoor stond er bij Fred thuis eventueel een computer beschikbaar.

Ondanks het feit dat we samen echt serieus hebben geoefend en alle 40 proefexamens twee maal hadden gedaan, ben ik tijdens het examen in Utrecht de 1e keer toch niet geslaagd, helaas had ik 8 fouten, wat er twee te veel zijn, gelukkig was ik niet de enige, maar wel uit mijn familie, want Joe was wel geslaagd. Dit snel binnen een maand weer goedgemaakt en toen wel geslaagd met maar twee fouten..

Nu kon het “echte” werk beginnen en op 29-08 was mijn 1e motorrijles op het parkeerterrein bij de haven van Huizen, Fred deed alle oefeningen voor en of ik ze daarna maar even na wilde doen. In het begin lukte dit prima, tot ik een beetje overmoedig werd, en het presteerde om op 1 avond de motor 3 keer op zijn kant te leggen. (Fred werd niet boos !!)
Op 05-10 was het zover en mochten wij samen AVB examen doen in Utrecht, wat voor ons beide in 1 keer tot tevredenheid van de examinator leidde en wij nu dus beide zowel de theorie alsook het AVB in onze zak hadden. Op naar het AVD !!!

Rijden op de openbare weg !! Ja joh jammer dat Fred na terugkeer van een welverdiend weekend in de Vogezen tijdens de terugweg helaas een klapband kreeg en met vrouw, motor en de hele bende onderuitging, en zijn rechterhand in het gips kreeg en aan zijn linker ring- en wijsvinger een spalk, zodat het wat moeilijker werd om handschoenen aan te doen.

Maar ook hier bleek weer de flexibiliteit van MotorRijschool- Ferdinand, want zijn hele familie werd ingeschakeld om alles in goede banen te leiden.
Wat mij bijzonder heeft geraakt was de intimiteit waarmee je in zijn gezin wordt opgenomen, brood eten tussen de middag (Fred lust geen oud brood), en altijd wat te drinken na afloop en tijdens de les.
Op 24-10 heb ik met goed gevolg mijn examen AVD afgelegd, en dus nu geslaagd voor mijn motorrijbewijs, Dankzij Motorrijschool Ferdinand, klinkt heel klef maar is echt waar.

Fred, Nicolette en verdere familie, bedankt voor alles, en hoop jullie spoedig te zien.

Vriendelijke groet,
Arie (echte naam bij Fred bekend)