Monique; pauze tijdens AVD les Bijzondere Weggedeelten
Klik op de foto om terug tekeren naar leerlingenlijst

Aangezien ik opgegroeid ben met motoren kon ik het natuurlijk niet laten om ook m’n rijbewijs A te behalen. Eindelijk had ik de centjes ervoor en het fijne ervan was dat ik nog wat overhield omdat Fred’s motorrijschool me alles incl. € 750,00 kostte.
Ik had gebeld in mei en gelukkig was er plek voor mij vrij in augustus.
Na mijn vakantie zijn we aan de slag gegaan voorde Bijzondere Verrichtingen. Dat ging allemaal heel snel. Het is prettiger om een paar uurtjes te pakken of een dag i.p.v. 1 uurtje. Ook dat kan bij Fred.
De Bijzondere Verrichtingen vielen mee en volgens Fred was ik een natuurtalent qua langzame slalom. Deze had ik binnen 15 minuten onder de knie, alleen de halve draai had ik nog wat moeite mee.
Uiteindelijk ’t AVB examen (in de stromende regen); zo zenuwachtig als ik was wist Fred me weer met beide benen op de grond te zetten, maar nog wel met knikkende knieën. Hij wist wel dat ik zou slagen; fijn zo’n vertrouwen.

Daarna hadden we nog 3 weken voor het AVD (verkeersdeelname) examen. Ik was al verliefd op het motorrijden, maar de bochten hebben me smoor gemaakt. Fred wijst je op je fouten en hij geeft veel preken en informatie tussendoor waardoor het wel blijft hangen. Gelukkig heb ik weinig commentaar gehoord behalve zo nu en dan m’n richtingaanwijzer.
Verder voelde ik me kind aan huis, ik kreeg altijd wat te drinken en eten als ik wilde. Ook vond ik het een eer zijn eerste vrouwelijke kandidate te zijn.
De drie weken vlogen zo voorbij en voor ik het wist stonden we op ’t CBR. Gelukkig had ik 5 dagen daarvoor nog m’n theorie kunnen halen. Ik was zo teleurgesteld in mezelf dat ik twee keer was gezakt, nog erger vond ik het om Fred teleur te stellen. De derde keer was scheepsrecht en kon ik op voor ’t AVD examen, die ik wel in één keer haalde. Nu waren we beide trots op ons.

Na het behalen van het examen was ik zo blij, maar voelde me toch ook rot. De Honda motor reed zo lekker en vertrouwd dat ik die zou gaan missen, en natuurlijk het beschermengeltje Fred achter mij.

MotorRijschool Ferdinand was een leuke en fijne ervaring en als ik opnieuw mocht kiezen zou ik zondermeer weer voor deze rijschool kiezen.

Bedankt Fred (en echtgenote).

Monique