Op advies van mijn vrouw die al ruim 20 jaar haar motorrijbewijs heeft besloot ik dan toch maar eens op 42 jarige leeftijd informatie te zoeken op het internet. Via via kwam ik op de site van MotorRijschool Ferdinand terecht en al snel werd duidelijk dat dit mij wel aansprak. De site was duidelijk, overzichtelijk en gaf meer informatie dan alleen maar over het behalen van je rijbewijs.

Voor ik het wist was een eerste afspraak in augustus gemaakt. Tijdens deze eerste ontmoeting was er wat mij betreft direct een ‘klik’. Hier ging ik lessen volgen.

Ja, en wat zal ik zeggen over de lessen. Uiteraard wordt je geleerd hoe je moet motorrijden, hoe je de bijzondere verrichtingen moet doen enz. Maar dat is slechts het begin. Veiligheid staat bij Fred hoog in het vaandel. Ik hoor het hem nog zeggen: “ Op het examen moet je kunnen motorrijden, durven motorrijden, VEILIG. “Denk aan je ruimtekussen”. En zo zijn er nog vele kreten die ik als ik nu op mijn eigen motor rij Fred hoor zeggen

Wat bij mij echter het meest is bijgebleven in het enorme plezier. Motorrijden is een beleving en aan alles is te merken dat je les krijgt van een echte liefhebber. Omdat er bij Fred lesgegeven wordt in dagdelen kunnen er prachtige routes gereden worden die wel gericht zijn op de lesstof. Hij volgt altijd zelf op de motor en als dit (door een ongelukje) niet mogelijk is zorgt hij ervoor dat er een chauffeur is voor een volgauto zodat de lessen gewoon kunnen doorgaan.

Voeg dit samen met de gastvrijheid van zijn gezin en je hebt alle ingrediënten voor een perfecte rijschool. Samengevat kan ik het als volgt verwoorden: Ik was blij dat ik mijn rijbewijs had behaald maar vond het jammer dat de lessen over waren. Kortom, een echte aanrader!

Fred en familie bedankt voor alles en tot snel.

Richard (alias Karel)