Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn motor rijbewijs heb gehaald bij motorrijschool Ferdinand. In de zomer tijdens de files wilde ik graag motorrijden om zo heerlijk van het weer te kunnen genieten. Dus ik google wat en daar vind ik de rijschool die ik zoek. Motorrijschool Ferdinand, de site zag er goed uit en ik was meteen enthousiast, dus ik meteen bellen. Ik kon binnen een week nog langskomen voor mijn eerste motor ervaring. Diezelfde avond mocht ik op de parkeerplaats zelf al een stukje rijden, echt geweldig om te doen en snakte meteen naar meer. Je wilt dan zo snel mogelijk het rijbewijs gaan halen natuurlijk.
Eenmaal weer veilig bij Fred thuis werden de examens besproken en de lestijden ingevuld. Fred kijkt niet op van een uurtje meer of minder, en is altijd erg flexibel geweest met lessen. Ook tijdens de wat langere lessen, af en toe pauze met wat drinken en even bijkomen van de gebeurtenissen onderweg. Deze werden dan nabesproken en of er werd uitleg gegeven wat we gingen doen. De lessen werden ook logisch opgebouwd, zodat je elke les een nieuw aspect van het motor rijden erbij kreeg.
Uiteindelijk heb ik mijn rijbewijs eind oktober gehaald. Nu heb ik inmiddels mijn eigen motor. EN het grappige is…
Ik hoor Fred nog steeds in mijn oor praten;
Hou voldoende afstand! Eenentwintig, tweeëntwintig en dan jij pas!
Denk aan je ruimtekussen!
Rechter spiegel! Rechter schouder!
En nog veel meer… Je gaat het vanzelf meemaken.

Eén ding weet ik wel. Ik durf met een gerust hart de weg op, omdat ik weet dat ik les gehad heb van een instructeur die niet alleen les geeft om les te geven, maar ook om je het plezier en de veiligheid van motorrijden bij te brengen. En dat is Fred zeker goed gelukt.

Hopelijk zullen er nog velen slagen.
In ieder geval veel succes.
En Fred. Bedankt voor het lesgeven en zo mij de fijne kneepjes van het motorrijden bij te brengen.

Groetjes,

Anja, alias Marieke