Na een jaar iedere dag in de file te staan van Huizen naar Utrecht eindelijk vakantie. Tijdens een rondje door het dorp zie ik een motorrijschool lesgeven op een parkeerterrein in de buurt. Daar stond Fred les te geven, na een gesprekje bleek hij ook nog een straat verderop te wonen. In die week een afspraak gemaakt.
Daar kreeg ik nog veel meer informatie en merkte ik meteen dat het niet alleen zijn werk maar ook zijn hobby is. Meteen alle lessen en examens gepland en alle Theorie spullen meegekregen.

Begin augustus begonnen met lessen, eerst achterop naar het bekende parkeerterrein. Als eerste een korte uitleg over wat je moet doen en op welke manier. En daarna een demonstratie, als je dan geen vragen hebt mag je het zelf doen. Lukt het niet dan krijg je tips hoe beter kan of wat makkelijker is.
Zodra je daar klaar mee bent de weg op. Mooie opbouw van lage tot hoge snelheid en van ruime tot smalle wegen.
En dan merk je toch ook weer dat het zijn hobby is, de mooie lesroutes met van alles wat. Lekkere bochtjes, mooie plekken in ’t Gooi en omstreken, drukke punten en de snelweg.

Alles in één keer gelukt! Theorie even tussendoor, AVB met een klein schoonheidsfoutje en AVD zonder enige op/aanmerking. En na de examens dan begint het motorrijden pas echt. Nu al bijna 1500 km in anderhalve week gereden. En file is nu geen probleem meer! Gewoon ertussen door.

Fred en familie, bedankt voor de gastvrijheid. En zal jullie nog vaker tegenkomen.

Groeten Chiel