Na een aantal jaar autorijervaring opgedaan te hebben kwam ik erachter dat dit duidelijk niks voor mij was en wou ik op mijn oude liefde motoren terugvallen.
Toen besloot ik maar even flink te sparen voor een pak en helm en begon het zoeken naar een motorrijschool.
Na wat bekende rijscholen opgezocht te hebben viel Fred me opeens op.
Het slagingspercentage was best hoog bij hem en de site zag er erg goed en verzorgd uit (ook inhoudelijk erg goed! ), het feit dat Fred op de motor achter je aan reed EN alleen solo lessen deed trok me over de streep (vind dat maar eens bij een andere rijschool!).
Na een proefles was ik helemaal verkocht en de vraag of ik bij hem verder wilde lessen was vrij overbodig!
Helaas had Fred niet gelijk tijd (ik kan zo ongeduldig zijn! ) maar wilde hij wel een beetje schikken voor me, alsnog bedankt hiervoor Fred!

Na 9 januari begon de pret pas echt volop toen we 2 keer in de week aan de slag gingen.
Na het AVB vlot afgewerkt te hebben op zijn ‘eigen’ terrein konden we al snel de weg op en toen begon het echte plezier!
De lesmotor laat dan echt zien dat hij tot van alles in staat is en rijdt zo lekker de bochten door (is heel wat anders dan mijn scootertje).
Elke les begon met een stukje uitleg over de te behandelen praktijk (links af slaan, autosnelweg, etc… ) waarna we gingen rijden.
Als Fred door had dat je duidelijk wat te kort schoot op bepaalde stukken of wat extra aandacht nodig had bij onderdelen, dan koos hij een route uit waarbij je dat onderdeel erg vaak tegenkwam
(herhaling is de beste manier van leren).

De routes die werden gekozen waren naast een goede les stof ook erg leuk en vooral mooi om te rijden, ik ben op plekken terecht gekomen waar ik met de auto nooit zou zijn geweest en dit zijn juist de mooie plekken!
Na nog geen 2 maanden begon ik aan mijn theorie (vanaf het begin zei Fred dat ik dat beter ruim van te voren kon doen, maar de innerlijke student in mij deed het helaas weer anders) aangezien mijn examens weer op de loer lagen.
Met een paar foutjes haalde ik de theorie in 1 keer (meer dan de helft was gezakt en sommige zelfs meer dan 3 keer! ) dankzij het zeer complete theorieboek en we konden met veel goede moed aan het AVB examen beginnen de maandag erop) die ik ook in 1 keer goed doorliep!
Toen het AVD examen (weer de maandag erop), dit was voor mij een traumatisch iets, ik heb voor mijn auto voor een soortgelijk examen 3 keer op gemogen en dat zat me nog vers in het geheugen.
Maar dankzij Fred’s goede voorbereiding EN de traditionele “plas-in-het-bos” kon het toch niet fout gaan toch?
Met al Fred’s wijze lessen in het achterhoofd kwam alles terug in mijn examen en het was eigenlijk net of ik Fred diep in mijn hoofd nog steeds hoorde dat ik mijn ruimtekussen moest behouden, de positie op de weg moest behouden en de bochten keurig moest nemen (zonder uitzwaai).
En tot mijn vreugde (het moest even tot mij doordringen) hoorde ik erna dat ik geslaagd was!
Nu een week later is het nog steeds niet echt doorgedrongen…..…. ik mag motorrijden!!

Fred harstikke bedankt voor je lessen, ik heb er erg van genoten en ik zal je echt missen!
Ik zal de legendarische zin “Kijkvaardigheid staat in directe relatie tot de rijvaardigheid” ook nooit meer vergeten, hij staat diep in mijn geheugen gegrift net als het ruimtekussen en je andere wijze lessen.

Ik hoop je terug te kunnen zien met mijn nieuwe motor bij de motortours en ik kom hem (mijn motor) zeker laten zien als ik hem heb!

Groetjes Bert