Tja, een vrouw achter het stuur, veel vooroordelen. En dan ook nog eentje van 45 jaar... Na 25 jaar achterop nu toch de sprong gewaagd. Op het internet bij CBR gezocht naar een rijschool die goede resultaten boekt. Motorrijschool Ferdinand, en nog in Huizen ook. 1 november 2006 een proefles om te kijken of het echt wel iets voor mij is om nu zelf te gaan rijden. Ik zie het wel zitten en Fred ook en er wordt op 3 januari gestart met de behendigheidsproeven.
Arme Fred, regen, regen en nog eens regen. De eerste vijf lessen waren ernstig nat en als je dan een hele middag of ochtend staat te kijken hoe deze motormuis haar bochtjes moet draaien .............. Toch heb ik van Fred nooit één onvertogen woord gehoord. Altijd positief opbouwend, zelfs toen de motor op de grond lag en ik behoorlijk geschrokken stond toe te kijken.
Omdat ik het schakelen van de 1 naar de 2 een crime vond leek het ook net of ik geen progressie maakte, tot ik ineens ervaarde dat ik mijn linkervoet dichter tegen de motor moest houden. Makkie. Jeetje, wat is motorrijden nu leuk.

15 Maart Theorie, 19 maart AVB en eigenlijk wilde ik ook meteen afrijden. Ja, nu lukte alles. Nou ja, die eerste keer van de snelweg af, voor de bocht terug schakelen: niet dus, en terwijl de spits lekker druk was een afgeslagen motor op een druk kruispunt. En nooit meer aan de praat krijgen natuurlijk. Als ik er nu weer aan terug denk, prachtig zo rustig als Fred dan blijft. Duidelijk uitleggen wat te doen.
Heerlijk de tochten die we gemaakt hebben langs kleine weggetjes waar ik nog nooit geweest was, en alle valkuilen die er binnen ´t Gooi zijn hebben we wel gezien.

25 April mocht ik afrijden en door de positieve uitstraling van Fred ben ik er vol goede moed aan begonnen. 28° in een motor pak. Op deze stralende dag reed ik niet de meest vlekkeloze rit maar heb toch het rose papiertje op mogen halen.
In de meivakantie heerlijk met manlief getoerd door Friesland, zelfs al met kids achterop. Echt fantatisch. Had ik veel eerder moeten doen.

Fred hartelijk dank voor de leuke periode van lessen. Natuurlijk ook een woordje van dank aan Nicolet. Gezelligheid kent bij jullie geen tijd. Zodra er wat meer ervaring opgedaan is gaan we zeker een keertje mee op een toertocht.

(Alias) Maartje (45 jaar)