Motorrijles bij Motor Ferdinand.

Na samen thuis besloten te hebben het aantal auto's te halveren en mijn vrijheid te waarborgen door een motor te willen rijden... met de handen in de zakken eens gaan kijken bij de enige motorzaak van Huizen.Daar hing op de deur een A-4tje met een advertentie voor Motor Ferdinand.
Via internet ontdekt dat het slagingspercentage bij Fred flink hoog was. Toen gebeld. Op 3 april een instaples en Fred stelde vast dat brommerervaring erg hielp en het motorrijbewijs kon wel eens een 'eitje' worden.
Die avond werd een lessschema opgezet en twee keer gechecked. Ik mocht 4 juni beginnen met praktijk.Twee maanden afzien, soms stiekem bij de haven gekeken, als Fred een andere leerling klaarstoomde.
De AVB-lessen gingen heel vlot en Fred zag het helemaal zitten. Ik ook. AVB lukte dan ook met één foutje op 5 juli. Maar, er was wel een dipje..ik straalde voor theorie en verknalde daarmee ook nog een hele lesmiddag, want niets lukte en nog steeds verfoeit Fred mij en ik de kruispunten van Bussum. Fred vroeg in de pauze wat me mankeerde en schoot in de lach bij mijn theorieverhaal... een basisschooldirecteur die zijn theorie verknalde! Hij was wel zo fideel om er positief op in te springen en daarna lukten sommige zaken beter.
In de tussentijd nog een keer theorie willen doen. Hoe dom kan een mens zijn: verkeerde adres en te laat in Lelystad op 11 juli, geen examen. Maar, op 8 augustus wel geslaagd voor theorie. Lieve mensen, doe wat Fred aanraadt: zo gauw je weet dat je gaat lessen aan theorie beginnen, dat scheelt veel spanning!
Na de gezinsvakantie op 8 augustus verder met lessen voor het AVD examen van vandaag, 16 augustus. Na wat lange middagen, maar ook een ijsje in Blaricum, vandaag afgereden. Resultaat AVD: geslaagd! Natuurlijk trots op mijzelf, maar Fred heeft er veel, zo niet alles, aan gedaan om het goed voor te bereiden. Zijn teksten in mijn oor, via de portofoon, raak ik vast niet snel kwijt. Andere cursisten zullen ook niet vergeten: KIJKEN! Linker spiegel, linker schouder, vooruit, rechter spiegel, rechter schouder! of: Waarom kijk je naar links? Er zit niks in die heg! of Weer zo'n koekblik! AFSTAND! Kijk uit, een BoerenMestWagen!

Fred, bedankt. Je hebt me op een duidelijke en directe manier naar een positief resultaat geholpen en mijn motorplezier is er alleen maar groter door geworden!

Alias Berend (51 jaar)