Zat er al een tijd over na te denken om te beginnen met motorrijden alleen vond ik mijzelf nog te wild. Dus een paar jaar gewacht tot ik me wat rustiger in het verkeer kon gedragen. Begin van het jaar de knoop doorgehakt en begonnen met kijken en vergelijken van rijscholen.
Een maatje van mij (Jaap) kwam met Motorrijschool Ferdinand op de proppen, gelijk gekeken op internet en beviel mij gelijk goed qua prijs en slagingspercentage. Telefoon gepakt en gebeld om een afspraak te maken. Wat mij meteen opviel was de gastvrijheid, dat zie je bij andere rijscholen niet. Na wat gekletst te hebben gingen we een proefles doen. Toen was ik gelijk verkocht, kwam er weer achter dat motorrijden veel leuker is dan met een auto(koekblik in jouw woorden). Wilde gelijk ermee verder gaan, alleen ging het helaas niet meer voor de zomer. Baalde wel effe maar wat niet kan kan niet. Moest eerst mijn theorie halen (in 1 keer gelukt)

Op 11 september was het zover, eindelijk mocht ik beginnen met de praktijklessen. Eerst voor AVB oefenen. De snelle oefeningen gingen wel lekker maar die langzame slalom echt verschrikkelijk Na veel oefenen en af en toe dat oortje dat weer wat zei hoe het moest (haha) mocht ik mijn examen doen op 11 oktober. Wat schetst mijn verbazing; deed ik de snelle slalom fout in het begin door zenuwen. Gelukkig herpakte ik mij snel, overnieuw en die ging wel goed. Toen de langzame slalom en die ging gelijk goed. Toen dacht ik nu is het een eitje; alleen begon ik iets te makkelijk te worden en met de noodstop vergat ik mijn koppeling (stomstom). Zei gelijk tegen de examinator doe hem wel effe over want dat kan beter. Alle andere oefeningen had ik goed: Dus geslaagd.

Nu nog AVD; het motorrijden wordt alleen maar leuker en keek er echt naar uit. Op de weg ging het rijden wel lekker, alleen die borden kijken was weer wennen. Hoor nog steeds in mijn oren een stem die zei: “Kijk dan eens naar die borden” na de zoveelste keer. Als ik ooit straks een bord mis dan hoor ik het weer volgens mij haha.
Dacht er thuis echt over na wat ik steeds fout deed en het ging steeds beter. De laatste paar lessen gingen in mijn ogen erg goed en zag bijna alle borden. Alleen die instinker niet in Bussum. Eindelijk was het zover op 6 november examen AVD was aan de beurt. Eerst nog even oefenen met Fred en toen moest het echte werk gebeuren. Toen ik begon was ik even zenuwachtig maar eenmaal op de motor de afrit af was ik alles kwijt. Het examen verliep verder erg goed en was in 1 keer geslaagd.

Ik zal de gastvrijheid en de gezelligheid van je missen Fred en natuurlijk het oortje niet te vergeten. Het zal straks op de motor erg stil zijn als ik eens een foutje maak.

Wens je hierbij nog veel succes en vele jaren toe met je motorrijschool en kom zoals afgesproken zeker nog een keer aanbuurten. Bedankt voor de goede begeleiding heb er erg veel aan gehad

Groetjes ……..{alias Wietse (29 jaar)}