Als beloning voor het succesvol afronden van mijn opleiding (studie) kreeg ik van mijn ouders het A-rijbewijs “cadeau”. Althans…cadeau?! Ze zouden de lessen en examens financieren maar uiteindelijk moet ik het zelf doen natuurlijk.
Na enig zoeken op internet kwam ik bij de motorrijschool van Fred terecht. Ik had zelf geen motor, kleding en andere hulpmiddelen dus het was wel van belang dat ik dit kon lenen. En als ik de site moest geloven dan kon dit allemaal…Ook zijn slagingspercentage was hoog en dat voor een zeer aantrekkelijk prijs nog wel!

Ik nam gelijk contact op met Fred. Hij was helaas behoorlijk druk toen maar gelukkig kon ik wel snel komen voor een intakeles/gesprek om even te proeven van het motorrijden. Na deze les was ik behoorlijk enthousiast en kon niet wachten tot het echte ‘lessen’ zou beginnen.

Na het behalen van het theoriecertificaat gingen we oefenen voor het AVB-examen. Het ging aardig goed en binnen 7 dagen was ik geslaagd voor het AVB! Hierop volgde dagdelen die gevuld werden met diverse leuke ritten naar alle hoeken van het Gooi en Vechtstreek. Ook werden er een boel examenroutes gereden om klaar gestoomd te worden voor het AVD.
De allerlaatste les voor het AVD examen was ik behoorlijk vermoeid. Hierdoor maakte ik een fout waardoor het vertrouwen in het motorrijden even verdwenen was. Helaas zodanig dat ik geen examen kon doen de volgende dag, maar wel (op goed aanraden van de instructeur) een TTT (Tussen Tijdse Toets). De TTT ging prima! Nog wat aandachtspunten meenemen, nog een les tussendoor en dankzij de flexibiliteit van Fred kon ik twee dagen hierna alsnog slagen voor het AVD examen!

Ik kan (en zal ook) iedereen aanraden om bij Fred lessen te volgen. Het is een motorrijder in hart en nieren met een flinke portie ervaring. Hij is geduldig, zeer gemotiveerd en plezierig om mee te ‘werken’. Hij zorgt ervoor dat je goed voorbereid en zelfverzekerd het examen in gaat, zodat je een “lekker goede vlotte, maar wel veilige” rit kan laten zien!

Fred, nogmaals hartstikke bedankt voor de leuke en leerzame tijd die we doorgebracht hebben op de motor. Ik heb altijd met veel plezier je lessen gevolgd. Ik zou zeggen, ga zo door!

Ik ga deze week nog mijn nieuwe rijbewijs ophalen en zal er zeker gebruik van maken!

Groeten,

……….. Alias Rinus (22 jaar)