HOUD AFSTAND, HOUD AFSTAND, DENK OM JE RUIMTEKUSSEN!!!!!!
Deze woorden zitten voor altijd op m’n hersenstam gebeiteld. Ik denk dat dat wel zal opgaan voor iedereen die bij Fred zijn/haar motorrijbewijs heeft gehaald.

Fred, bij deze enorm bedankt voor alle geduld die je voor mij hebt weten op te brengen tijdens deze korte, maar intensieve opleiding. En het resultaat mag er zeker zijn! Theorie, AVB en AVD allemaal in een keer!!

Ik moet zeggen Fred dat jij de motorwereld op een heel speciale manier vertegenwoordigt en het door je enthousiasme en je 1000% inzet ook goed op je cursisten weet over te brengen. Heb tijdens de opleiding met diverse cursisten samen gereden en deze waren het er allemaal over eens: FRED IS MOTORRIJDEN!
Daar komt nog bij dat je absoluut niet op de klok kijkt, als het nodig is nog maar een paar keer in- en uitvoegen op de snelweg, nog maar een keer of 10 de langzame slalom, nog maar een examenroute rijden.
Het klinkt raar, maar ik wist de ochtendles voor het AVD examen héél zeker dat het zou gaan lukken. We hadden alle denkbare routes al gereden en dit was de finale test. Het liep allemaal gesmeerd en voor ik het wist kreeg ik een hand van de examinator: Gefeliciteerd Douwe, je bent geslaagd. Om dat laatste zinnetje is het allemaal te doen geweest, daar hebben we naartoe gewerkt.

Voor iedereen die dit leest en nog twijfelt, doe eens een proefles bij Fred en ik weet zeker dat dit je over de streep zal trekken.

Fred, nogmaals bedankt en zodra ik een motor heb kom ik een burn-out bij je voor de deur maken! ;-)

Untill we meet again!

Alias Douwe (41 jaar)