Motorrijden, is dat niet gevaarlijk?? Jawel, maar niet als je het goed doet.
Eerst maar eens een proeflesje, via de ANWB. Super zenuwachtig dus voor die proefles. He, dit is eigenlijk best wel leuk en dat schakelen valt best mee!! Dat wil ik ook!!
Bij de ANWB binnen 10 dagen was geen optie, want daar moest ik veel te lang voor wachten.
Een andere rijschool zoeken dan maar.
Eerst een beetje aangelummeld bij een andere rijschool, maar dat zette niet echt zoden aan de dijk.
Uiteindelijk de beslissing genomen dat het anders moest.
Ik ben via mijn nichtje bij Fred terecht gekomen. Wat een verademing. Geluidsapparatuur wat werkte. Langer dan een uur rijden. Veel goede tips en ervaringsverhalen. Je moet niet zelf het wiel uit willen vinden als iemand dat al gedaan heeft toch?
Een uur of 3 a 4 achter elkaar rijden is wel ontzettend intensief, maar je leert er zoveel van. Ook al wordt je er wel eens gek van dat er iemand in je oor zit te blèren “let op je richting aanwijzer” en “hou afstand” (eerst rustig) maar daarna toch steeds feller en doordringender “HOU AFSTAND!!!” Ja Fred, ik hoor je wel. Mijn voorganger rijdt gewoon niet door. Daar kan ik toch niets aan doen? Een oefening net zo lang herhalen tot je het wel onder de knie hebt. Allemaal dingen waar ik wel heel veel aan heb gehad.
Natuurlijk kon ik dan ook niet anders dan in 1x slagen. Wat geeft dat een goed gevoel!! En dan moet je het zelf gaan doen.
De motoren waar ik op mocht rijden tijdens de lessen waren altijd perfect in orde. Dat draagt ook bij aan het rijplezier. Het heeft mij zelfs inspiratie gegeven voor de motor die ik wil gaan aanschaffen.
Ik heb er echt heel veel zin in. Zeker met mooi weer de mooie slingerweggetjes op zoeken en dan “GASSEN!!”

Fred, bedankt voor al je goede zorgen, je geduld en je altijd weer opbeurende woorden. Het is je goed gelukt om het enthousiasme, wat je voor het motorrijden hebt, op mij over te brengen.
Heel veel succes voor nu en in de toekomst.

Lotte