Beste Fred,

"Geef mij een baan die bij me past, en ik hoef nooit meer te werken" zei 2500 jaar geleden een wijs man. Ik ken weinigen die naar dit gezegde hebben kunnen leven, maar jij wel! Het is dat ik je af en toe zie afstappen van je motor, anders zou ik zweren dat je vergroeid bent met dat ijzeren paard. Via via bij jou terecht gekomen, al jaren wilde ik mijn motorrijbewijs halen, maar heb nooit de knoop kunnen doorhakken. Tot op een willekeurige avond een oud leerling van jou zo enthousiast over "Motor Fred" praatte dat ik besloot je maar eens op te zoeken. Daar zaten we dan, op zolder, je vrouw aan het strijken, jij aan je monoloog, en ik maar luisteren naar zoveel enthousiasme. Ik was verkocht!

Ik wist dat ik motorrijden leuk zou vinden, maar dat ik nu al verslaafd ben had ik toch echt niet verwacht. Wat ik het meest prettig vond aan jouw lessen was de combinatie leren motorrijden EN leren genieten van motorrijden. Beide zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De uren vlogen voorbij, geen probleem (behalve een houten kont zo nu en dan).

Nog een paar tips voor aankomend leerlingen:
- Zebra's vindt je in Afrika
- Knipperlichten bestaan niet
- En stoplichten al helemaal niet
- Fred heeft een garage en geen SCHUUR!

Fred, bedankt voor je tomeloze inzet en aanmoediging. En ik zou graag eens en tocht met jou en andere oud leerlingen maken. Dus als je nog een gaatje in je agenda hebt? We zullen elkaar vast weer treffen.