Via mond op mond reclame bij Fred terecht gekomen. "Dat is een goeie", werd er gezegd. Na een telefoontje, een mailtje en een check bij het CBR (statistieken liegen niet!) een afspraak gemaakt en de rijles was toen snel geboekt.

Ik heb ervoor gekozen om de lessen te verdelen over 5 hele dagen om vervolgens het AVB en AVD af te leggen. Eerst natuurlijk de theorie. Na het studiemateriaal goed bestudeerd te hebben en geoefend te hebben met het CD'tje voor de oefenvragen was het theorie-papiertje gelukkig in een keer binnen, toen kon de pret beginnen.

In het begin wel een beetje onwennig (schakelbrommer rijden was al een paar jaartjes geleden) maar door de (bijna) privelessen was die onwennigheid er snel af. Ik moet wel zeggen dat ik aan het einde van zo'n hele dag sturen wel behoorlijk last had van mijn handen (volgens Fred was dat gewoon even wennen!).

Door de goede begeleiding tijdens de ritten heb ik geleerd om als een motorrijder te gaan denken en me ook zo te gedragen (en dan bedoel ik niet zoals in sommige cafe's). Ik was dan ook zeer blij toen ik (al was het op het randje door mijn zenuwen) mijn AVB in een keer haalde.

Toen die eenmaal binnen was was de grootste spanning er af en na een flink aantal (allemaal?) examenritten was ik er helemaal klaar voor en nog voor de geplande einddatum was het AVD een feit. Uiteraard direct naar het gemeentehuis om de papierwinkel te regelen. En nu rijden maar!!

Al met al heb ik de 5 dagen als zeer prettig ervaren. Het is overduidelijk dat je hier te maken hebt met een echte motormuis. Als hij niet gehinderd zou worden door hongergevoel of slaap rijdt hij volgens mij permament door!

Fred, bedankt voor je geduld en de waardevolle aanwijzingen. Ik zal je nog missen in mijn oor!

Groetjes thuis!

......... Alias Vasco (28 jaar)