Knettergek werd ik van de files op de A27 naar mijn werk in Utrecht. Dus in december de knoop doorgehakt en toch maar besloten mijn motorrijbewijs te halen, zodat ik niet dagelijks uren in mijn “koekblik”stil zou hoeven staan. Na wat neuzen op internet vond ik vervolgens de motorrijschool van Fred, die een positieve indruk op mij maakte, en vervolgens een kennismakingsgesprek gepland.

Het viel mij tijdens dit gesprek gelijk op dat Fred een motorliefhebber/ -fanaticus is, met een (gezonde?) afkeer tegen automobilisten. Na een op maat gemaakt lesschema te hebben opgesteld en een zeer schappelijk tarief te hebben afgesproken, ben ik enkele weken later daadwerkelijk aan de rijopleiding begonnen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik nog nooit een zodanige geduldige leraar als Fred ben tegengekomen. Het lessen verliep dan ook voorspoedig en na de aanvankelijke focus op de voertuigbeheersing, gingen we al snel over op de verkeersdeelneming. Hiermee ben ik tijdens prachtige tochten op plaatsen in de regio geweest, waar ik jammer genoeg, nog nooit eerder was geweest en waar ik zeker vaker ga kijken.

Toen was het examentijd, en na een redelijk soepel verlopend AVB-examen op maandag, volgde het AVD-examen de dag erna. Op een of andere manier verliep het niet geheel vlekkeloos, maar omdat ik in mijn hoofd Fred bleef horen: “linkerspiegel, linkerschouder”, “gassen!”, ging het goed genoeg.

Fred, ik heb genoten van de lessen en ben blij dat ik jouw rijschool heb gekozen! Ik kom zeker nog een keer langs om te buurten en, eventueel de nieuwe motor te showen. Bedankt!