Nieuwe liefde, nieuwe wensen. Of nieuwe wensen….
Tja als puber had ik al vaak gedacht mijn motorrijbewijs te gaan halen, maar om de een of andere reden is het er nooit van gekomen en op de achtergrond geraakt, en ja die auto is toch voor het vervoeren van je boodschappen en van veel bagage wel wat handiger dan een motor.
Maar zoals ik al zei, een nieuwe liefde, die al motor reed…. Het idee was snel geboren want immers achterop zitten is leuk, als je niet zelf kunt rijden, maar hoe zou het zijn om wel zelf te rijden….
Dus het internet op en met de welbekende zoekmachine Google op zoek naar een motorrijschool voor een proefles.
Motorrijschool Ferdinand kwam toch wel snel erg prettig over en betrouwbaar, dus aangemeld en na de proefles was ik dus verkocht!

En nu………
Wauw, Geslaagd voor mijn A rijbewijs!!
Vol goede moed begonnen, maar wat vond ik die AVB pittig, ik had hier behoorlijk moeite mee en ondertussen zag ik anderen niet meer terug, want die konden veel sneller al die moeilijke oefeningen en konden lekker gaan rijden.
En dan Fred, in weer en wind stond hij daar op het parkeerterrein, naar mijn probeerselen te kijken, terwijl het rijden op de weg toch zo veel leuker is!
Maar goed AVB is een moeten voor het verkriijgen van je rijbewijs, dus maar stug volgehouden, welliswaar wat langer dan een ander, maar zie met resultaat! (een foutloos examen, waar ik toch wel bere trots op ben)
Een week na mijn AVB examen mocht ik dan ook al op voor het AVD en ook dit heb ik met goed gevolg afgesloten.
Al deze goede resultaten zijn toch wel mede te danken aan Fred, die zeer geduldig, motiverend en vol enthousiasme iedere keer opnieuw mij de techniek van het motorrijden aan probeerde te leren.
De individuele aanpak, vaak alleen les gehad, maar ook de lessen die ik met een ander volgde, waren prima in elkaar gezet. Het waren best pittige lessen, 3 of 4 uur acher elkaar op de motor, best vermoeiend, maar leren deed je wel.
De ritten die we maakten door het Gooi en het Eemland waren erg mooi (ik heb gelijk de omgeving wat leren kennen, want zolang woon ik er nog niet) en daarbij waren het vaak ook nog bekende examenroutes.
Kortom alles werd er door Fred aan gedaan om mij veilig en goed te laten motorrijden en mijn kans op een goed afgelegd examen te verhogen.
En dat is dus 100% gelukt!

Fred nogmaals mijn dank voor al je geduld en je enthousiasme, zonder deze ingrediënten had ik misschien het bijltje er wel bij neer gegooid en als iemand mij vraagt waar je kunt leren motorrijden zal ik zeker zeggen dat dat heel erg goed kan bij motorrijschool Ferdinand!

Groetjes, “ Renate”