Toen een aantal maanden geleden iedereen om mij heen zijn motorrijbewijs leek te halen ging het bij mij ook weer kriebelen..... Ik had al eerder het idee gehad een proefles te nemen, maar op de een of andere manier was het er gewoon nog niet van gekomen. Maar nu wist ik het zeker, ik ga! Op aanraden van ben ik richting Huizen vertrokken, om kennis te maken met Fred en zijn 'bescheiden tokootje' en dat was meteen goed. Met zijn passie voor het motorrijden, zijn gedrevenheid en tomeloze energie en geduld heeft Fred er mede voor gezorgd dat ik in slechts 11 weken tijd slaagde voor theorie, AVB en AVD en dat alles in 1 keer :-)

In het begin nog weleens twijfel gehad of dit nu wel echt wat voor mij was. Ik bedoel, ik ben niet zo heel groot en zwaar en de motor wel..... Dat heeft zich ook een aantal keren (4 keer om precies te zijn) gemanifesteerd in het feit dat ik de motor moeiteloos tegen de vlakte kreeg. Gelukkig kunnen Fred z'n motoren wel tegen een stootje. Behalve de remhendels dan, maar die heeft hij toch in groot volume op voorraad.

Zodra we lekker bezig waren met de bijzondere verrichtingen kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik dat apparaat onder controle had, waardoor ik ook steeds lekkerder en zekerder ging rijden. In het begin hadden we nog het idee om een oefenexamen te doen voordat ik op zou gaan voor het AVD, maar toen ik hals over kop op kon voor mijn AVB en dit in 1 keer haalde leek ook het AVD binnen handbereik. Een maand na het behalen van mijn AVB ging ik op voor het AVD en het was een heerlijke rit. Ik was heel rustig, voelde me prima op de motor en in het verkeer. Ook het 'lekker swingen' in de bochten ging heerlijk!

Nu mag ik lekker zelf op stap. Ik zal Fred wel een beetje missen en zal zeker nog vaak aan hem denken. Zeker als ik zo'n trutto voor me heb in een koekblik, die werkelijk weigert normaal door te rijden, waardoor ik niet lekker kan gassen! Maar agh, kleinigheidjes hou je.........;-)

Fred, bedankt!!
................. Alias Bea (30 jaar)