Na een paar jaar achterop de motor bij mijn vriend begonnen bij mij ook de kriebels te komen en kreeg ik op 12 april 2008, mijn verjaardag, een eerste proefles bij Fred kado van mijn vriend. Hij hoorde via {Alias} Karel (oud leering van Fred) dat dit zo’n fijne motorschool is. Na een les van zo’n 1.5 uur wist ik dat ik verder wilde met rijden en dat Motorrijschool Ferdinand goed aan voelde.

Vlak na de proefles kon ik het theorieboek en de CD-rom met oefenexamens ophalen om voor mijn vakantie nog even het examen te doen ;) Gelukt, geslaagd!

Na mijn vakantie ben ik gelijk bij Fred begonnen met het lessen. Aangezien ik niet heel geduldig ben, wilde ik dit dan ook in een korte periode halen. De avond en weekendlessen waren dan ook perfect. Een enkele keer doordeweeks was ook te combineren met het werk.

Het was erg fijn om de oefeningen op de parkeerplaats en het rijden op de weg te combineren. Want als je een paar uur les hebt en de oefeningen die niet altijd wilden lukken........... Vanaf het begin dacht ik dat de denkbeeldige 8 nooit zou gaan. De motor een paar keer laten vallen (sorry Fred), teveel of te weinig gas.....maar uiteindelijk toch goed gekomen en mijn AVB gehaald. Ruim een week later mocht ik voor het AVD. Even wennen dat Fred nu niet achter je rijdt op de motor maar naast de examinator zit achter je in de auto. Gelukkig was het wel Fred die de aanwijzingen door gaf tijdens het examen, waardoor ik minder zenuwachtig was. Terug bij het CBR even spannend tot je de felicitaties hoort van de examinator en een heel gek idee dat je binnenkort zelf mag gaan rijden zonder de instructies van Fred.

Fred, ik heb de lessen zeer prettig gevonden. Je bent erg enthousiast, motiverend en legt alles duidelijk uit. Als het even niet wil, dan wordt je niet ongeduldig maar zegt: volgende keer beter. Fred, bedankt voor alles. Door jou is het me gelukt om mijn rijbewijs in 1x te halen!