De idee om mijn motorrijbewijs ooit te gaan halen kwam weer helemaal boven nadat ik een aantal keren achterop had gezeten. Het leek me handig om in mijn eigen woonplaats (weesp) te lessen, dus ik nam hier een proefles. Dit was een drama: de instructeur ging bij MIJ achterop en ik moest meteen wegrijden uit een woonwijk, doodeng! Bovendien had ik geen motorkleding aan. Door deze ervaring ben ik gaan twijfelen en ik vroeg me echt af of ik mijn rijbewijs nog wel zonodig wilde…ik besloot nog een proefles te nemen, maar dan bij een andere rijschool. Zodoende kwam ik bij Fred. De eerste les (op de parkeerplaats, met goede motorkleding!) vond ik meteen super, ik had alle vertrouwen in Fred en de twijfels smolten als sneeuw voor de zon (kon ook niet anders: enthousiasme van Fred werkt aanstekelijk)!

Ik kon half oktober met de lessen beginnen en als alles goed ging zou ik 5 november afrijden voor mijn AVB. Dankzij de flexibiliteit van Fred en de mogelijkheid ’s avonds en zo nu en dan op zondag te lessen is dit gelukt!

De volgende stap was het behalen van de theorie. Het is een aanrader hier goed voor te leren. Het boek en de cd-rom heb ik volledig doorgewerkt. Een week voor het examen kreeg ik nog een extra oefen cd van Fred, ook deze heb ik volledig gemaakt. Half december heb ik mijn theorie-examen in een keer gehaald.

Ondertussen zijn we verder gegaan met de lessen op de weg. Ondanks dat het kouder werd, gingen de, meestal drie uur durende lessen, gewoon door. Dit kon ook prima, mede door de handvatverwarming op de motor! De planning was om 3 januari het laatste onderdeel (AVD) af te leggen. Mocht ik er dan nog niet klaar voor zijn, dan kon het examen altijd omgezet worden naar een tussentijdse toets. Mede door een extra les op de zondag voor mijn examen, had ik er best vertrouwen in. Hoewel ik de dag (en nacht) voor het examen megazenuwachtig was, viel het tijdens het rijden reuze mee! Het examen ging prima, en ik was dus ook superblij toen de examinator me feliciteerde! Het was erg prettig tijdens het examen de instructies van Fred te krijgen, en niet van een onbekende. Na het examen voor de laatste keer met het oortje in naar Huizen gereden. Vanaf nu mag ik zonder de aanwijzingen van Fred rijden (lekker rustig ☺), maar ik zal in het begin het gemekker best missen!

Ik heb de lessen bij Fred als zeer positief ervaren, de meest prettige punten voor mij waren:

Het enthousiasme en de betrokkenheid van Fred
De goede en uitgebreide uitleg voor aanvang van bepaalde lessen.
De flexibiliteit
De handvatverwarming!!
De goede motoren, kleding, helmen, laarzen, handschoenen
De mogelijkheid in de winter door te lessen
De gastvrijheid

Fred, nogmaals superbedankt voor de fijne en ook erg gezellige lessen! Zodra ik een motor heb, kom ik h’m meteen showen!

……Alias Wanda (27 jaar)