Geslaagd!!

Wat een opluchting! Met een CBR trauma in mijn achterhoofd, na mijn examens voor de auto, in één keer geslaagd voor mijn motor-rijbewijs.
AVB in één keer (nog foutloos ook) en AVD in één keer.

Het idee om motor te willen rijden werd pas afgelopen zomer concreet. Motor en brommers heb ik altijd al erg interessant gevonden, maar door omstandigheden heb ik nooit een brommer/scooter gereden, laat staan een motor. Afgelopen zomer op vakantie in Frankrijk wist ik dat ik moest gaan motorrijden. Die bergweggetjes waren leuk met de auto, maar bij iedere bocht dacht ik:”Was ik nu maar op de motor”.

Na overleg met mijn vriendin en ouders besloot ik in november een rijschool te zoeken die mij in de eerste drie weken van januari een versnelde cursus aan kon bieden. Ik woon in een mooi dorpje op de Veluwe. In de regio zijn enkele grote rijscholen. Ik heb eerst bij hen geïnformeerd, maar ik schrok van hun prijs/kwaliteit verhouding. Ze vroegen het dubbele en hadden een slagingspercentage waar je niet echt vrolijk van kon worden. Ik heb verder gezocht en kwam hier op de site van Ferdinand. Ik kon bijna niet geloven dat hij een slagingspercentage van meer dan 90% had en de prijs die hier tegenover staat is nog niet de helft van wat de grote rijscholen vroegen.

Diezelfde maand vertrok ik naar Huizen. De reis met het OV duurde ruim anderhalf uur, maar bij de kennismaking met Fred kreeg ik het idee dat het helemaal goed zou komen. Ik besloot om hele dagen te lessen, van 9 tot 17:00 uur.

Twee januari de eerste rijles. De kou was nog niet uit de lucht, maar erger; de vorst was nog niet uit de grond. Tijdverspilling kent Fred niet dus hebben we afspraken gemaakt en heeft Fred informatie gegeven over de gang van zaken tijdens de lessen en herhaalden we theorie, wat ik erg nuttige aanvulling vond op het theorieboek. Later in de ochtend ging het dan toch gebeuren. De eerste rijles werd een feit.

Terugkijkend op de lessen, die volgden op 8 januari, 12 en 14 t/m 16 januari, kan ik alleen zeggen dat ik een geweldige tijd heb gehad met gezelligheid, een strakke en zeer goede rij-opleiding. De lessen waren afwisselend, soms zwaar en zeer uitdagend.

Zonder enige rijervaring heb ik in 5,5 dagen leren motorrijden. En hoe? Alles in één keer gehaald. Dat zegt iets over mij, maar bovenal heb ik het geleerd van een motorfanaat die de beste opleiding van Nederland geeft.