Je kent het misschien wel.

Jaren terug had je het idee om te gaan motorrijden, maar door allerlei omstandigheden kwam het er niet van en vele jaren later komt dat idee ineens weer boven. Inmiddels ben je de “40” gepasseerd en denk je: “Als ik er nu niet aan begin, doe ik het nooit meer”. Geholpen door het dagelijkse fileleed en de gedachte dat daar met een motor wat aan te doen is, trotseer je de schampere opmerkingen over een “midlife crisis” en zet je stug door: je gaat je motorrijbewijs halen!

Alles goed en wel, maar waar moet dat dan gaan gebeuren? Dankzij het internet is alle informatie die je nodig hebt maar een paar muisklikken weg en zo kwam ik terecht op de website van motorrijschool Ferdinand. Meer nog dan de geweldige slagingspercentages en de zeer scherpe prijs, werd ik gegrepen door het verhaal dat Fred vertelde op zijn website. Iemand die zo gepassioneerd bezig is met motorrijden en wiens cursisten zulke goede resultaten neerzetten, moet wel een beregoede rijopleiding verzorgen.

Enfin, om een lang verhaal kort te maken: op druilerige donderdagavond 27 november 2008 had ik mijn eerste motorrijles bij Fred. Ondanks koude en gladheid hebben we lekker veel kunnen rijden met als resultaat een geslaagd AVB examen op 25 februari en een eveneens geslaagd AVD examen op 2 maart. Ik blij (want geslaagd), Fred blij (want geslaagd èn geen schade toegebracht aan zijn slagingspercentages) en daar zit ik nu in afwachting van de aanmaak van mijn nieuwe rijbewijs door de gemeentelijke instanties. Wat kunnen 5 werkdagen vreselijk lang duren als je motorfiets al op de stoep staat te wachten…….

Fred, ik denk oprecht dat er in de wijde omtrek (en waarschijnlijk ook daarbuiten) geen betere motorrijopleiding te krijgen is dan die van jouw. Nogmaals vreselijk bedankt voor al jouw inzet, geduld, goede raad, tips en trucs! Als ik voortaan alleen rondrijd denk ik dat ik met enige regelmaat nog “Denk aan je afstand!! Altijd en overal afstand houden!! 21 – 22!!” zal horen, ondanks het feit dat ik geen “oortje” meer in heb!!

Zodra ik mijn roze kaartje binnenheb, kom ik gauw langs om de V-Strom te showen. Kun jij ook eens op een echte motorfiets rijden…. (geintje!)

Groetjes,

……. alias Derk (43 jaar).