Op 29 juni mocht ik afrijden, het AVD dus. Jemig, wat was ik nerveus! Eerst een borrel nemen is dan niet slim, dus ‘gewoon nuchter’ dat examen in…
Gelukkig geen regen die dag! Het ging goed, want ik heb ‘m binnen, maar helemaal makkelijk ging het niet. Vooral het invoegen op een op dat moment drukke A27 ging een beetje moeizaam. En tijdens zo’n examen hoor je Fred nauwelijks en dat was ik natuurlijk niet gewend ☺
Fred praat graag en veel door dat rot oortje, hahahhhh! De ene aanwijzing na de andere. Maar hij heeft gelijk dat hij het zo doet: van herhalen leer je het meest en het best. Jammer natuurlijk dat je dan nix terug kunt zeggen, maar daar geniet Fred juist weer erg van!!!
Het behalen van het theorie-examen ging zeer moeizaam: pas de 3e keer geslaagd…. Ik schaamde me dood, dat moet toch te leren zijn? Ja, maar dan MOET JE OOK WEL LEREN! Oké, uiteindelijk toch gelukt.
Minder leuk vond ik de lessen, om het voertuig te leren beheersen. Ik heb bijna nachtmerries gehad over die rot ‘achtjes’! Wilde het graag overslaan, maar dan zei Fred weer heel nuchter: dan kun je je rijbewijs niet halen. Dus vooral doorgaan! Gatver, wat was ik die oefeningen zat. Rijden wilde ik! Gelukkig deden we dat tussendoor ook nog wel. Toen ik het AVB eindelijk in mijn zak had, kwam het echt leuke deel: kilometers maken! ‘Gassen, hier kun je scoren!’, aldus Fred in het oortje. ‘En swingen met die jonge heupen’!; hoezo jong…..???? Gassen was voor mij niet zo’n probleem, ik moest eerder afgeremd worden!!! Zo’n motor triggert mij enorm, maar ik zie –inmiddels?- ook de gevaren ervan, dus voorzichtigheid, met beleid motorrijden, en dan komt het goed en kun je volop genieten. Want dat is het: motorrijden is echt kicken!!! Nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden.
Fred, bedankt voor al je wijze lessen, iedere keer weer, voor de mooie ritten, voor de ijsjes, de zwart-wit ballen en je pakjes drinken! Het lessen was een feest!!! Ik zie je nog geregeld rijden met je leerlingen. Jou wens ik nog vele mooie jaren met je bedrijf. Je doet het goed! Zegt het voort!!!


Alias Lieke