Ik kwam bij motorrijschool Ferdinand terecht door een vriendin van mij. Ze vertelde dat ze daar zo leuk en leerzaam had gelest.
Eind 2009 schreef ik me in in en kon in maart 2010 aan de slag. Dit kwam mij heel goed uit want lessen in dat koude winterweer zag ik toch niet zo zitten.
Zo gezegd, zo gedaan. Ik kwam daar bepakt en bezakt met motorkleding en inmiddels een theorie certificaat op zak binnen en stelde me voor aan Fred en
vertelde meteen dat ik met z'n tweeen zou gaan rijden op de motor.
Ik was toen namelijk 2 maanden zwanger.
Buiten dit heugelijke feit moesten we dus wel een beetje opschieten
want mijn buik zou alleen maar dikker worden en in de weg gaan zitten bij het motorrijden.
Fred was erg toegewijd en als we gingen lessen lette hij even extra op me.."moet je nog even naar de wc"?
"wil je pauzeren", of " wil je wat drinken of een bal?"(Fred had altijd van die salmiak ballen bij zich).

In het begin zijn we vooral bezig geweest om de bijzondere verrichtingen goed onder de knie te krijgen. Fred was streng maar rechtvaardig.
Eerst goed beheersen en dan de oefening laten zien tot hij echt helemaal perfect was. Fred zei altijd "Nog vier mooie wil ik zien". Waren die goed,ging je verder met de volgende oefeningen.
Net zolang tot je alles tot in de puntjes beheerste. Toen dat eenmaal achter de rug was zijn we meer de weg op gegaan.

Meestal reden we met twee cursisten, en steeds weer afwisselend in wie er voorop reed. Dit vond ik altijd erg gezellig en je kan dan ook weer van elkaar leren.
Regelmatig heb ik de aanwijzingen "lekker swingen door die bochten", "let op je ruimtekussen'', "afstand houden..21..22.."
" Als een oude trut de bocht in en als een jonge godin eruit", Neem de rijbaan waar de minste koekblikken staan", en Wat een trutto voor je weer!" in mijn oortje gehoord.
Het idee dat Fred altijd dichtbij je was en altijd op je lette gaf mij een zeker, veilig en gerust gevoel. Toch heeft hij mij ook vooral zelfstandig, beheerst, defensief, en enthousiast motor leren rijden.

Omdat mijn buik inmiddels aardig aan het groeien was en ik er net een vakantie op had zitten had Fred een nieuw strak schema gemaakt voor mij.
Een week er heftig tegen aan met veel lessen en een AVB en AVD examen. Ik was best zenuwachtig maar Fred zei dat ik het makkelijk kon.
"Als je het niet kan laat ik je niet naar een examen gaan" zei hij altijd. en ik haalde het AVB examen!!! Die maandag erop mocht ik naar het CBR in Bussum om mijn AVD examen te doen.
Vantevoren was ik best weer nerveus maar toen ik op de motor zat verloor ik al mijn zenuwen en reed ik een ontspannen, bijna perfect ritje. Fred vroeg nog toen ik klaar was " Hoe vond je het zelf gaan? "
Ik gaf te kennen dat ik een erg lekkere rit had gereden en hoopte dat de examinator dat ook vond. En gelukkig dacht hij er net zo over en schudde mijn hand en kreeg de hartelijke felicitaties!!

Al met al ben ik zeer tevreden hoe dit allemaal (eigenlijk zo snel.. eind mrt-begin juni) is verlopen en wil dan Fred ook erg bedanken voor de gezellige, humoristische en leerzame lessen en zeker zijn vrouw niet te vergeten voor de gastvrijheid, vrouwendingetjes en heerlijke lunches!!


liefs ...................Alias Cecile (32 jaar)