Rijopleiding Motor Ferdinand.


Theorie
Het theorie gedeelte bestond uit het uitgeven van het theorie materiaal met de vermelding om vooral op tijd en intensief te gaan studeren. Deze raad heb ik ter harte genomen en in eerste instantie het theorie boek doorgenomen in delen van ongeveer 3 hoofdstukken en afsluiten met vragen over de stof. Dit heb ik in 2 weken afgerond en ben daarna begonnen met examens te oefenen. Het examen boek bevatte 7 examens en de CR-ROM 10 examens. Verder heb ik daarna online nog ongeveer 10 examens geoefend. In totaal heeft de theorie me ongeveer 4 weken tijd gekost met een besteding van een half uur tot 1 ½ uur per dag. Oplopend naar het eind toe door het oefenen van de examens.


AVB
Ruim 5 weken geleden ben ik begonnen met motorrijlessen en moest wel even wennen aan de beleving van het motorrijden. Heel anders dan in de auto, je voelt je kwetsbaar en elke actie heeft directe gevolgen. Gas open is snel accelereren en gas dicht is directe vertraging. Heel anders dan met een auto.
Fred voelt goed aan hoe je de motor rijtechniek in de praktijk moet toepassen en geeft consequent les en houdt scores bij op een leskaart. Hierdoor worden de verbeteringen ook gemeten en zichtbaar gemaakt.

AVD
Na het examen AVB ligt de nadruk op de routes om je voor te berijden op het AVD en de globale en specifieke situaties die onderdeel vormen van het examen. Voorbeelden zijn het rijden op de snelweg en bijvoorbeeld het weven tussen 2 snelwegen.
Fred begint veel lessen met uitleg op papier over wegsituaties en specifiek route valkuilen.
De praktijk is een aanhoudende stroom van correcties met uitleg over de correctie en de redenering hierachter.

Mijn oordeel is dat Fred mij in de korte tijd van 5 weken het motorrijden op een degelijke en vertrouwenwekkende manier heeft geleerd. Voor mij geeft het vertrouwen zodat ik mij zonder aarzeling in het verkeer kan begeven en mijn ervaring op een positieve manier kan uitbreiden. Een juiste basis opleiding waarbij de correcte technieken en methodes zijn aangeleerd zijn daarbij onmisbaar. Fred heeft voor mij deze basis gelegd.


Met vriendelijke Groeten

………………. Alias Yorrit (44 jaar)