Hoi Fred,


Nadat allebei mijn ouders hun motorrijbewijs hadden gehaald (bij Fred) werd mij ook aangeraden om bij hem les te volgen. Motorrijden is al een droom van me geweest sinds mijn twaalfde, dus de beslissing was al snel gemaakt.
Op mijn achttiende verjaardag ben ik direct naar Fred toe gegaan, maar na een gesprek werd mij aangeraden eerst mijn autorijbewijs te halen. Natuurlijk vond ik het jammer maar ook wel begrijpelijk, want op de brommer heb je toch nog weggedeelten waar je niet hoort te rijden, en dan is een auto toch een iets veiliger leermiddel.
Het autorijden ging zonder problemen, dus niet kort daarna kwam ik terug bij Fred om aan de lessen te beginnen. Wat me opviel is dat Fred mensen eerst laat rijden, en dan pas bekijkt en beoordeelt hoeveel lessen er ongeveer nodig zouden zijn. Die aanpak vind ik veel leuker dan een nummertje zijn bij een grote rijschool, en misschien is het nog wel beter ook.
Het AVB-gedeelte is voor veel mensen een grotere drempel, omdat je de motor moet leren kennen en erop vertrouwen dat hij doet wat je ermee wilt. Gelukkig neemt Fred de tijd om je alles te leren in een stevig tempo, het tempo is voornamelijk omdat we allemaal willen beginnen met rijden want dat achtje rijden hebben we nu wel onder de knie toch ?
Zelf heb ik genoten van het AVD-gedeelte, ik zag het meer als een gezellig motorritje dan als een les, en zo hoort het ook te zijn. Een kwartiertje langer rijden dan verwacht is ook geen probleem bij Fred, en natuurlijk altijd tussendoor de bekende vraag: "Wil je een bal ?".
Met de hulp van Fred is mijn motorexamen vlekkeloos verlopen, en daar ben ik hem ook heel erg dankbaar voor. Ik zie hopelijk wat andere cursisten en natuurlijk ook Fred zelf bij een van de motortours (als die nog in het drukke schema passen)

Groeten, ................ alias "Romero"