Mijn ervaring,

De reden dat ik voor Motorrijschool Ferdinand heb gekozen is nogal simpel. Zijn website (in vergelijking met andere) sprak mij enorm aan, daar het slagingspercentage zeer hoog ligt en ook niet onbelangrijk, dat de prijs heel aantrekkelijk is. En dat Fred altijd met de motor lesgeeft, is natuurlijk het beste, dan wanneer hij in een koekblik erachter zou rijden.
Dat was namelijk mijn eerste ervaring bij een andere rijschool. In een auto erachter rijden werkt gewoon niet.

In mei had ik me aangemeld om motorrijlessen te gaan nemen en volgens het lesschema kon ik op 20 augustus beginnen. Dus tijd genoeg om me te storten op het theorie gedeelte. En toen eindelijk 20 augustus begonnen met lessen. Was wel heel erg wennen om weer op een motor te zitten na al die jaren. Maar na alle aanwijzingen cq op-en aanmerkingen die Fred gaf tijdens de lessen, begon ik me al snel zekerder te voelen. Hoewel het toch nog wel ff duurde voordat ik die stomme oefeningen onder de knie had, slapeloze nachten kreeg ik ervan. Maar goed, mede door Fred zijn enorme geduld en door middel van oefenen, oefenen en nog eens oefenen is het me toch gelukt, het AVB examen. Wat een enorme opluchting was dat.

Nu kon ik me volledig gaan concentreren op het rijgedeelte, wat ik ook veel leuker vond. We hebben leuke en leerzame routes gereden en ook veel examenroutes, waarbij Fred goed doorgeeft waar je allemaal op moet letten of wat je kan verwachten op de weg. Ik hoor hem nog zeggen in mn oortje, tijdens het rijden op de snelweg, hou afstand .......Tosca, hou afstand!! Enfin, na het behalen van het AVB examen kon ik al vrij snel examen doen voor het AVD gedeelte. Mijn streven was om voor de winter het rijbewijs A te behalen en dat is me gelukt.

Ik kan terugkijken op een zeer leuke, prettige en gezellige tijd, waarbij ik in korte tijd heel veel geleerd heb. Maar hoe kan dat ook anders, met zo'n leuke en zeer bekwame lesinstructeur. Ik kan niet anders zeggen dan dat je zeer gedreven bent in het geven van rijlessen, perfect voor de leerling.

Ik heb inmiddels al op mijn eigen motor gereden en ik kan het iedereen aanbevelen om ook te gaan lessen. Het is echt heel erg leuk!

Fred, alsnog ontzettend bedankt voor je goede uitleg en de leuke lessen.

Ik kom zeker nog een keer bij je langs!

groetjes ............. alias Tosca