Motorrijden bij Fred was een hele fijne ervaring. Meteen vanaf de het begin zorgt hij ervoor dat je lekker kan motorrijden en dat dit op een veilige manier gebeurd. Wat mij opviel was zijn uitstekende kennis van alle gereden routes. Voor iedere moeilijke bocht, putdeksel en onoverzichtelijk kruispunt werd ik in het begin ruim van tevoren gewaarschuwd. Naar mate ik meer ervaring kreeg op de motorfiets liet hij me steeds meer zelf uitzoeken.
De eerste paar lessen ben ik voornamelijk bezig geweest met de voorbereidingen op het examen voertuigbeheersing. Dit deden we op rustige parkeerplaatsen waar meer dan genoeg ruimte was mocht het fout gaan. In de aanloop naar een goede uitvoering van de oefening wist Fred altijd precies te vertellen wat er anders moest om het nog beter te doen. Mede door de goede feedback die ik kreeg was ik na drie dagen klaar voor mijn examen.
Na het eerste examen gingen we verder werken aan de verkeersdeelneming. Iedere les reed ik andere routes die gefocust waren op verschillende aspecten van het motorrijden. Daarnaast reed ik veel verschillende examenroutes die veel verschillende soorten verkeerssituaties bevatten. Tijdens deze routes zorgde Fred ervoor dat de basis van het motorrijden goed bleef hangen en dat stuur- en kijktechnieken steeds verder werden uitgebreid. Ik ging na drie weken met een goed gevoel mijn examen in en ben ondanks wat schoonheidsfoutjes geslaagd.
Motorrijschool Ferdinand wil ik iedereen aanraden omdat ongeacht talent, aanleg of voorbereiding, Fred zorgt voor een passende opleiding met resultaat.

Met vriendelijke groet, ........................ Alias Rintje (19 jaar)