Beste Fred,

Mijn zusje kwam met het idee dat ze op motor les wilde gaan, want m’n vader rijdt al heel wat jaartjes al motor. En ze dacht dat het wel leuk zou zijn om zelf op een motor te kunnen rijden.
Ik heb zelf af en toe op een scooter gereden en vond dat zelf nou niet echt geweldig.

Maar goed ik kwam met het idee om met z’n tweeën te gaan lessen. Toevallig sprak ik met een collega van mij en vertelde over het leuke idee. En ze zei dat ik naar Fred moest gaan, want die geeft uitstekend les en ook veilig les. Dus als je wilt lessen dan moet je bij hem zijn.

Daar was geen woord om gelogen. In september 2010 moest ik eraan geloven. Na duidelijke instructies ben ik m’n eerste rit gaan maken. Helaas niet met m’n zusje. We hebben af en toe wel nog samen gereden.

Tijdens de lessen heb ik veel geleerd van Fred. Hij legt alles goed en duidelijk met passie uit. Wat ik ook erg fijn vond was de oefen ritjes voor het examen. Dat gaf me veel zelfvertrouwen zodat ik met goed vertrouwen het afrijden in kon gaan. Ik had echt niet gedacht dat ik als een onervaren iemand zo snel het onder knie zou hebben. Het oefenen voor de AVB ging ook lekker. Fred legt eerst de oefeningen uit en rijdt zelf de oefening. Zodat je goed ko zien wat hij van je wilde. Hij nam ook echt de tijd voor je als je het niet snapte of waar je nog op moet letten. Om zo de oefening nog beter te doen. En in november 2010 heb ik m’n AVB en AVD examen gedaan. Ik kon het niet echt geloven dat na de rit de examinator mij de hand schudde en zei dat ik was geslaagd voor m’n examen.

Eenmaal buiten met Fred zei hij tegen mij dat dit de laatste rit is met aanwijzingen door t oortje wat ik al die tijd heb gehad. En daarna moest ik het zonder het oortje doen. Nou dat was wel erg wennen dat er niemand meer tegen me zegt waar ik heen moet gaan. Vanaf nu moet ik het zelf doen.

Fred, Ik wil je enorm bedanken voor al deze plezierige lessen die je me hebt gegeven.
En de ballen die je tijdens rust aan me hebt gegeven. Dat zal ik niet zo gauw meer vergeten.
En dan de tekst die je vaak door t oortje binnenkreeg van die koekblikken op de weg!
Ik heb veel gelachen met Fred en met me zelf als ik op de motor zat.

Tot gauw bij de motor ritjes.

Groetjes,
Ashley (26 jaar)