Nadat ik bij mijn schoonvader achterop ben geweest, om gewoon maar een rondje te rijden, was ik meteen verkocht! Ik zei dat ik ook m’n motorrijbewijs wil gaan halen. Daar ging nog wel een paar maanden overheen, maar toen ben ik op zoek gegaan naar een geschikte lesschool en kwam ik bij Fred in Huizen uit.

In oktober ben ik eerst begonnen om mijn theorie te behalen. In één keer gehaald, dus had ik dat alvast achter de rug. Toen kon ik me mooi concentreren op de praktijklessen.

Op 5 november was dan mijn eerste motorles. Veel oefenen voor de eerste examen voertuigbeheersing. Op twee parkeerplaatsen konden we allerlei opdrachten oefenen. Na veel wikken en wegen is ook dit weer gelukt bij de eerste examen, in Utrecht. Het weer hadden we gelukkig net mee. Op de heenweg hadden we regen, tijdens de examen ook wel wat spetters, maar op de terugweg ging het zelfs sneeuwen! Ach ja, heb ik dat ook alvast meegemaakt.

Na wat afgelaste lessen door het weer, hebben we een doorstart gemaakt in het nieuwe jaar. We gingen we nu nog meer rijden op de weg om zo veel meer ervaring op te doen en om mij klaar te stomen voor de laatste examen. Vrijwel alles hebben we meerdere keren geoefend, om het gewoon goed te laten verlopen. De laatste lessen hebben we heel veel examenroutes gereden, dus instinkers waren ook wel bekend. Nu ook weer op naar het examen, die vanuit Bussum start, een vrijwel foutloze rit gehad en zodoende in één keer geslaagd voor mijn motorrijbewijs!


Van de keuze dat ik mijn motorrijbewijs wilde gaan halen, tot de keuze voor Fred om met hem mijn rijbewijs te halen, heb ik zeker geen spijt van! Streng maar rechtvaardig, zo stampt hij het er goed in, maar dat is maar goed ook. Zo worden onderdelen vaak over gedaan als het niet lukt, of wordt het duidelijk gezegd en vaak ook uitgelegd wat je fout doet. En ook nu kan je van je fouten leren.

Verder vond ik het een leuke en vooral leerzame periode. Erg leuk om op terug te kijken, en nu naar de zomer uitkijken zodat ik mijn ervaringen ook alléén op de weg kan toepassen en genieten van het LEUKE motorrijden! Zeker aan te raden, vooral bij onze Fred!


Groeten alias Axl