Begin december kreeg ik het idee om mijn motorrijbewijs te gaan halen. Na een kort introductiegesprek met Fred kregen we al snel een schema rond waarbij ik, indien het weer het toeliet, 21 januari zou beginnen en begin maart zou afrijden.
De eerste les was gelijk raak; ik was hooked! De daarop volgende lessen hebben we steeds gewerkt aan de oefeningen voor het AVB examen en daarnaast ook een lekker stukje gereden. Toen bleek dat ik wat meer tijd had kon ik ook vaker motorrijlessen volgen en daarop volgend uiteindelijk ook eerder afrijden.

Wat fijn is aan de lessen van Fred is dat de lessen een dagdeel zijn, waardoor je langer op de motor kan zitten om meer feeling te ontwikkelen. Hij heeft een goed ontwikkeld lesplan, waarbij je naast de oefeningen ook alvast stukjes van examen routes door de regio rijd. Op die manier doe je goede rijervaring op! Als je je examen gaat doen hoef je eigenlijk niet meer te twijfelen; Fred laat je pas afrijden als je er aan toe bent!
Ik had niet verwacht dat ik zo spoedig al mijn motorrijbewijs zou behalen! Dankzij de goede begeleiding en gestructureerde manier van rijlessen kan ik iedereen aanraden om bij Motorrijschool Ferdinand zijn of haar rijlessen te gaan volgen.
Fred, bedankt voor de fijne rijlessen en het delen van je kennis over motoren. Ik ben zeker van plan om een keer langs te komen om met je te gaan touren.
Met vriendelijke groet, Jerk (25jaar)