Ja, Fred. Ik weet het. Ik ben soms te voorzichtig en soms een beetje te benauwd. De weg langs Annas Hoeve had ik vandaag iets harder mogen rijden, ook de weg bij de Ricki Hoeve had ik een beetje meer gas mogen geven, tevens weet ik dat ik de rem niet aan mag raken in de bochten. En nee, Fred, ik was niet van plan om de vrachtwagen op de A27 in te halen - ik zag de koekblikken van achter aankomen. Voor de rest ging het AVD vandaag eigenlijk, dankzij jouw geduld en pedagogische vaardigheden, van een leien dakje. Ik ben niet door rood gereden, niet over een doorgetrokken streep heengegaan, niet onduidelijk geweest in mijn voornemens op de weg en heb niet getwijfeld op de invoegstrook - dat was weggelegd voor de generale repetitie enkele dagen geleden.

Ergens is het spijtig dat het lessen af is gelopen. Ik heb mij er elke keer weer op verheugd om een paar uur te mogen sturen, een paar uur op de motor te mogen klimmen, een paar uur te genieten terwijl ik de fijne kneepjes een beetje onder de knie gebracht kreeg. Swingen, remmen, uitwijken, kijken (maar niet te veel - een keer is genoeg), koekblikken mijden, meer Swingen, gas geven (ja Fred, ik ben automobilist van oorsprong), besluitvaardig rijden en nog meer Swingen.

De keuze voor Motor Ferdinand als rijschool was een keuze van mijn vriendin na grondig internetonderzoek, de cijfers logen er niet om en na de eerste proefles was wat mij betreft de kogel door de kerk. De duidelijke planning, de duidelijke afspraken, het goede intakegesprek en - misschien vooral - het feit dat jij de leerlingen voorziet van pak alsmede zelf op de motor meerijdt zijn voor mij van cruciaal belang geweest om bij jou mijn lang gekoesterde motorrijbewijs te halen. Ik begrijp nog steeds niet waarom ik het niet eerder gedaan heb.

Nu rest mij alleen de laatste keuze, wordt het een Yamaha Teneré, een Cagiva Elefant (ik weet wat jij van Ducati blokken vindt, maar toch), een Africa Twin, een Tiger of misschien zelfs - zoals jij vandaag voorstelde - een TDM? Je merkt het vanzelf wel zodra het besluit genomen is en de juiste fiets bij mij in de schuur staat. In ieder geval gaat deze Zweed met je mee touren, lijkt me erg gezellig.

Thanks voor deze tijd, tot snel.

Gr "De Zweed".