AVB Examen Alvin; Lopen met de motor

Hoi Fred,

Zoals gisteren al gezegd, voor mij was het een groot plezier om bij jou de rijopleiding te volgen.

Hieronder mijn 'evaluatie'

In november 2012 heb ik de verkorte rijopleiding gevolgd bij Motor Ferdinand. Verkort, want ik kon al prima motor rijden toch? Veel ervaring met opgevoerde schakel brommers en illegaal rijden op motorfietsen. Ook had ik al 25 jaar mijn B en C rijbewijzen en beroepsmatig bijna 1 miljoen km gereden.

Nou niet dus!

Ik kon er niets van bleek tijdens de eerste lessen. Vanaf zijn eigen motor achter mij (want Fred rijdt GEEN auto), via de portofoon een continue stroom van commentaar!

Hou op met schakelen, niet al door remmen, denk om de blaadjes, niet over de putten, niet over de witte vlakken en strepen, denk om dat koekblik, linkerspiegel, linkerschouder, neem de rotonde, waar haal de snelheid er uit, linkerspiegel, rechterspiegel, kijk over je linkerschouder, plaats op de weg, over het puntje rijden, rij es door, niet zo truttig, je mag hier 50 hoor!

Naast verkeersdeelname uiteraard ook de voertuigbeheersing goed geleerd, ook al was het duidelijk dat Fred liever rijdt, in plaats van om pilonen heen te draaien. Tijdens het examen bleek ook dat hij veel strenger is dan het CBR! Van Fred geleerd, geeft dus een ruime marge voor het dagelijks verkeer.

Een perfecte instructie, die mij altijd zal bijblijven. Ik weet zeker dat ik Fred nog jaren zal horen als ik in het verkeer zit (zelfs in de auto!). Heel veel geleerd in een korte tijd. Fred gaf mij een uitstekende basis om me veilig en zeker in het verkeer te kunnen begeven en ik kan Motor Ferdinand dan ook alleen maar van harte aanbevelen!

Groeten,
Alias Alvin 43 jaar