Een foutloos AVB Examen van Arjen

Ik was net zoals iedereen opzoek naar een goede en goedkope rijschool.
Zelf woon ik in Weesp en studeer in Utrecht dus eigenlijk waren er drie grote examengebieden handig voor mij: A'dam, Eemnes en Utrecht.
Ik had mijn autorijbewijs al gehaald in A'dam, en dat beviel me niet geweldig en had daar ook een paar keer over gedaan, dus wou ik deze graag ergens anders halen.
Utrecht bleek niet echt makkelijk bereikbaar vanaf mijn school en ik kreeg het idee dat de rijscholen daar (Bruinsma etc) meer gericht waren op het halen van het papiertje dan veilig leren motorrijden.
Ook hoorde ik dat Huizen/Eemnes een fijne/relatief makkelijke omgeving was om te rijden dus was de keus snel gemaakt.
Een vriend van mij had het over een aanbieding bij Jan ter Beek dus ging ik daar informeren, al snel bleek dat het voor alle rijscholen een drukke periode was (april) en dat er ook nog een instructeur was weggegaan, dus voor een proefles kon ik pas na 2weken terecht.
Ook kreeg ik het gevoel dat het heel bedrijfsmatig en strak volgens de regels ging en er niet rekening kon worden gehouden als iemand zeer snel leerd.
Dat bedrijfsmatige bleek 2 weken later ook toen er weer een nieuwe aanbieding kwam van weer 100euro minder, die ik dan net zou hebben misgelopen.
Dus moest ik verder zoeken, ik kwam terecht bij Motor-ferdinand via het internet en was verontwaardig door het grote aantal uren dat hij voor een ongeveer gelijke prijs als de concurenten aanbood.
Ik kreeg meteen het idee dat ik te maken had met een liefhebber en dat het daar allemaal niet zo stroef zou gaan.
Bereikbaarheid was voor mij gelukkig geen probleem gezien ik met de auto kon komen, maar met de trein zou het lastig worden, dus zal voor het openbaarvervoer moeten worden uitgeweken naar de bus.
Ik besloot er een belletje aan te wagen en vertelde dat ik al ervaring had met motorrijden en een schakelbrommer had gehad en graag meteen aan het echte werk wou beginnen.
Bij aanvang van de les geeft hij eerst aan de keukentafel wat theoretische achtergrond en een aantal praktijkvoorbeelden, en verteld wat we die les gaan behandelen zoals bijv besluitvaardig rijden.
Hij geloofde me op mijn woord dat ik al kon rijden en ik mocht de eerste les meteen met een meisje meerijden die al bijna voor haar examen ging en er dus het risico was dat ik haar enorm op zou houden, maar dat was dus gelukkig niet het geval.
Hij zei dat ik niet de volle circa 38uur niet nodig zal hebben en dat ik dus de "supertalenten cursus" kan volgen die wat minder kostte.
Ik wou graag vlot mijn rijbewijs halen, maar zeker de eerste keer slagen, en dat wou hij uiteraard ook gezien hij een heel hoog slagingspercentage heeft hoog te houden.
Ik kon alleen op de maandagen en zaterdagen lessen, en zijn agenda was al erg vol, maar hij wist mij ertussen te proppen zodat ik binnen iets meer als een maand kon afrijden.
De lessen waren niet volledig AVD of AVB voorbereiding, maar gewoon een afwisseling, je rijd een uurtje of anderhalf, dan neem je een pauzetje en zet hij op de afgehuurde pakeerplaats de pionnen uit en doe je een aantal oefeningen.
Hij kijkt ook absoluut niet op de klok, je bent gewoon aan het rijden tot het goed is, en je komt dus ook niet voor onverwachte kosten te staan.
Fred zelf is vrij direct in zijn opmerkingen waar ik wel van hou, ik hoor gewoon graag wat ik goed of fout doe, je moet er misschien tegen kunnen, maar hij zal het vast per persoon een beetje anders brengen.
Het ging erg goed en hij besloot mijn AVB examen nog wat naar voren te halen zodat ik lekker vlot kon afrijden.
We gingen voor het eerst examen doen op de nieuwe lokatie in Barneveld wat prima ging en waarvoor ik zonder fout was geslaagd.
Dus was het tijd om mij theorie te halen, ik had zelf al boeken gekocht, maar anders had Fred voldoende leermiddelen tot zijn beschikking die ik kon lenen.
Zo heeft hij me nog wel een pasje meegegeven met een code waarmee ik op internet nog een aantal examens kon oefenen.
Hij spoorde me wel aan goed te leren gezien het een pittig examen is vergeleken met de autotheorie, voor vragen kon ik ook bij hem terecht.
Toen ik ook daarvoor geslaagd was besloten we ook het AVD examen wat naar voren te halen, en toen het zo ver was voelde ik dat ik er wel klaar voor was.
We reden nog een uurtje of anderhalf voordat het examen begon zodat je meteen in het ritme zat, en Fred vertelde precies wat je kon verwachten en dingen zoals waar je bijv het best je motor kon parkeren etc.
Een relaxte rit van een ruim half uurtje later kreeg ik goed nieuws van de examinator en zei dat ik een mooie rit had gereden.
Als ik er achteraf op terugkijk dan zou ik er niks aan hebben veranderd want het is precies zo gegaan als ik wou, vlot en in één keer slagen voor alles.
Samengevat is er qua prijs/kwaliteit/kwantiteit verhouding is er denk ik ook geen enkele concurent die aan hem kan tippen, gezien je elders overal zoon 1000euro betaald voor 20uur waar je er hier bijna het dubbele voor krijgt.
En zoals ik al zei doet hij echt zijn best je veilig te leren rijden en niet alleen geld in het laatje te brengen en jou een papiertje te bezorgen.
Zo was hij ook na het halen van mijn rijbewijs nog vriendelijk en vond hij het leuk als ik een keertje langskwam op mijn nieuwe motor en hem nog zijn verdiende kratje pils kwam brengen voor zijn bovenmaatse inspanningen!

Als je het wat wilt inkorten ofzo is dat geen probleem, kijk maar wat je ermee doet.

Groetjes, ...............Alias Arjen (22 jaar)