Beste Fred,

Zoals beloofd zou ik nog en stukje schrijven.
Jarenlang van gedroomd maar nu pas eindelijk durven doen, mijn motorrijbewijs halen. En nu ik hem heb denk ik dat had ik veel eerder moeten doen.
Na zoeken op internet kwam ik bij Fred uit en heb een eerste afspraak gemaakt, en een eerste bezoek waar me vooral op mijn hart gedrukt werd dat ik vooral in 1 keer moest slagen voor mijn theorie duurde het nog een tijd voordat ik met mijn praktijklessen kon beginnen.
Maar eindelijk was het dan zover mijn eerste les, met knikkende knieën op naar Huizen want het is toch wel een beetje een eng idee dat je meteen bij Fred thuis op de motor stapt en dan pas naar een parkeerplaats rijd om te oefenen.
Maar al na de eerste les was ik verkocht en ging steeds met een hoop plezier naar de lessen toe, ook al was het de hele les die “stomme oefeningen” doen, dat maakte me allemaal niets uit want ik zat op de motor.
Het heeft even geduurd voordat ik een beetje loskwam maar eenmaal vertrouwd met Fred en de motor ging het steeds beter, helaas niet zo goed dat ik in 1 keer voor mijn AVB kon slagen. Maar ja had ook al aangegeven dat ik nogal last had van zenuwen, maar dat hebben alle vrouwen volgens Fred ☺
Door weer en wind geoefend en gereden (want zolang het niet glad is kan je best rijden, kou en wind maken niets uit….) en toen op een hele koude maandag in maart mocht ik voor mijn AVD. Wat een ongeloof dat ik daar ik in 1 keer voor geslaagd was. Wel nog met het nodige commentaar van Fred na afloop.
Natuurlijk meteen mijn nieuwe rijbewijs aangevraagd en een motor gekocht, Fred helemaal blij dat het geen chopper was, want hij vond me een leuke meid maar ik zakte toch wel een eind in achting toen ik zei dat ik die choppers zo leuk vond.
En natuurlijk meteen gaan showen aan Fred op de dag dat ik hem opgehaald had.
Fred heel erg bedank voor de fijne lessen, je bent niet scheutig met je complimenten dus als je er 1 krijgt dan heb je het wel erg goed gedaan, maar ik heb genoten en geniet nog steeds maar nu zonder je getetter in mijn oor. Inmiddels heb ik de eerste 450 km er al weer opzitten in de twee weken dat ik hem heb en dat ondanks het beroerde weer.
Ik zie je in juni tijdens de tour.
Groetjes,
……… alias Talita.

P.S.: voor iedereen die nog twijfelt……… DOEN!!!! En lessen bij motorrijschool Ferdinand!