Een Foutloos AVB examen van Siert

Beste Fred,

Erg leuk je uitgebreide reactie en terugblik. Het is inderdaad snel gegaan (vooral het laatste examen ;). Zeker erg bedankt voor jouw aandeel in mijn progressie. Vakmanschap is ……! Hieronder mijn stukje en graag tot ziens!

Ik kijk terug op een mooie en leerzame tijd. Jij hebt gezorgd voor een uitstekende start van mijn motorleven. De verschillende examens gingen daardoor soepel. Als het goed is, hoef je je ook nooit meer te ergeren aan mijn Shell-bocht, 2 of 3x toch, of was het meer? Dan heb ik dat verdrongen ;). Getrutto in de bochten als het kletsnat is. Of de laatste bij Baarn: “ik had toch gezegd dat het zeer waarschijnlijk glad is?” Ja ja, ik ging echt wel aardig rustig door de bocht, alleen die steentjes en zand. Ja goed, dan wiebelt het achter een beetje.. Tijdens het afrijden ging het dan weer wel snel genoeg. Ik ga vanaf nu altijd volledig plat door de bocht ;-).

Even zonder gekkigheid. Elke les was genieten en ook goed opletten (aandacht erbij houden). Tijdens de lessen vertelde je vaak waar het nog niet goed ging. Gelukkig ook met tips en aanwijzingen om mijn motorrijden te verbeteren. Zo maakte ik steeds flinke stappen. Dat was ook nodig, want er kwamen steeds weer nieuwe dingen bij. Terugkijkend hadden de lessen een erg gestructureerde opbouw. Eerst vooral de basisbeheersing van de motor en daarna het rijden erbij. Dat werkte perfect. Op een gegeven moment zei jij tijdens het instructiemoment vooraf: “vandaag gaan we snelwegen doen.” Ik dacht oké even lekker gas geven is natuurlijk nooit verkeerd. Daarna begon het. Oprit op, oprit af, lekker door de bocht, mooi stukje Hilversum, oprit op, oprit af, einde bocht gas geven, mooi rondje Bussum, etc. Nou die les, alsof ik me als kind de hele middag in de speeltuin had uitgeleefd. Alleen dan de speeltuin voor de inmiddels iets grotere jongens ;). Gezien de grote grijns op het gezicht van mijn duolesser, die hij tijdens de pauze nog steeds had, bleek wel dat ik zeker niet de enige was. Verder had ook iedereen waar ik duolessen mee reed veel rijplezier. De stemming zat er altijd goed in. Dus, zoek je een kundige instructeur, een lesopbouw op maat, mooie en afwisselende routes, passende en gerichte feedback… Kortom: de superieure weg naar motorvrijheid met professionele sturing? Fred gaat je niet teleurstellen.

In het begin was veel nieuw, motorrijden is best complex. Mede door jouw prima sturing ging ik hard vooruit. Ik sluit dan ook af met één van jouw motto’s: “Het is allemaal zo simpel he”. En zo is het ook. Voor Fred.

Groet! ............. Alias Siert (32 jaar)