Hoi Fred,

Je kent dat wel, opeens wil je motorrijden en besluit je om te gaan lessen. Zo ook ik. Al in 2009 een aanzet gedaan en het AVB behaald. Toen niet verder doorgezet en het plan op een laag pitje gezet. Tot mei 2016. Aan het strand op de boulevard en mooi weer, echt motorweer. Het plan was weer terug.

Dan komt de vraag, waar ga je lessen. Weer dezelfde als vorige keer. Nee, dat niet. Dan ga je googelen en kom je op de rijschool van Fred. Helder en duidelijk verhaal. En niet onbelangrijk een erg goede prijs.

Inschrijven en kort erna een kennismaking en eigenlijk dan al snel besluiten dat dit de juiste keuze rijschool is. Mooi toegespitst lesvoorstel, het AVB en AVD waren binnen enkele maanden in zicht.

En de eerste lessen. Eerste fase was de focus op AVB. Sommige oefeningen zijn pittig. Maar uiteindelijk met de vriendelijke doch strenge aanwijzingen van Fred goed en vertrouwd onder de knie te krijgen.

Met behalen van de theorie lag de weg open naar het AVD. Dan begint het toepassen van de motorbeheersing in het echte verkeer pas echt. En dat heb ik geweten. Fijn rijden in Gooi en omstreken met af en toe een uitschieter naar Baarn en Spakenburg. Ook dan weet Fred de juiste aanwijzingen op een goede wijze over te brengen.

En dan uiteindelijk op naar het laatste examen, AVD. Vol vertrouwen naar het CBR. En ook vol vertrouwen de examenroute rijden en dan uiteindelijk het verlossende woord "geslaagd" te horen.

Fred, bedankt voor je professionaliteit, geduld en hulp met ervoor zorgen dat ik met een goed gevoel de motor, met een rijbewijs, ga opstappen.

Met vriendelijke groet,................... alias Sevijn (36 jaar)