Foutloos Geslaagd AVB examen van Sjaak

Beste Fred,

Zoals ik alweer ruim 30 jaar geleden mijn ‘koekblik’lessen had, heb ik ook mijn motorrijlessen ervaren. Ik stond iedere keer weer te popelen om te mogen rijden. Na een intakegesprek, waarin je probeert te peilen wat voor vlees je in de kuip haalt, mocht ik beginnen. Zelfs nog nooit op een schakelbrommer gereden en zo groen als gras.
Maar je geeft op jouw eigen manier snel vertrouwen aan je leerlingen, althans dat heb ik zo ervaren. Zeer direct, af en toe kritisch en een scherpe noot. Ik heb dat alleen maar gewaardeerd. Hoe moet je anders aankomende motorrijders bewust maken van hun kwetsbaarheid in het drukke verkeer? Ik heb bewondering voor je directe instructies en niet aflatende passie (ook na 1.300 leerlingen) om iedere beginneling met zelfvertrouwen de weg op te krijgen.
Want dat is (naast het in één keer slagen) volgens mij je belangrijkste doel en oprechte zorg: motorrijders afleveren die plezierig, maar vooral zo veilig mogelijk rijden! Dat is in mijn ogen de kern van motorrijschool Ferdinand.

Ik wens je alle goeds, nog een miljoen extra motorkilometers erbij en wat meer vrije tijd in de komende jaren in goede gezondheid.

Beste groet, .......alias Sjakie